Jadłospis – 15-19.05

Obrazek wyróżniający - stołówka

Poniedziałek

  • Zupa koperkowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Fasolka po bretońsku, bułeczka zwykła.
  • Jogurt pitny.
  • Kompot owocowy.

 

Wtorek

  • Kapuśniak z młodej kapusty, pieczywo mieszane.
  • Zraz mielony w sosie własnym, kasza jęczmienna.
  • Ogórek kiszony.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

 

Środa

  • Zupa chrzanowa z ziemniakami, pieczywo mieszane.
  • Kotlet słoneczny, ziemniaki.
  • Marchewka mini na parze.
  • Kompot.

 

Czwartek

  • Zupa pomidorowa z ryżem, pieczywo mieszane.
  • Kotlet pożarski, makaron rurka.
  • Sałata lodowa, pomidor, ogórek.
  • Kompot owocowy.

 

Piątek

  • Zupa fasolowa, pieczywo mieszane.
  • Ryba w ziołach, ziemniaki.
  • Kapusta kiszona.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.