Jadłospis – 06-10.02.17

Poniedziałek

  • Zupa ogórkowa, pieczywo mieszane.
  • Spaghetti z sosem bolońskim i makaronem.
  • Kompot owocowy.

Wtorek

  • Zupa pomidorowa z makaronem, pieczywo mieszane.
  • Schab w sosie chrzanowym, kasza jęczmienna.
  • Surówka z buraka czerwonego.
  • Kompot owocowy.

Środa

  • Zupa krupnik z natką pietruszki, pieczywo.
  • Kotlet pożarski, ziemniaki.
  • Marchewka mini na parze.
  • Napar z mięty, miodu i cytryny.

Czwartek

  • Zupa z fasolki szparagowej, pieczywo mieszane.
  • Gyros drobiowy z sosem tzatzyki, ryż.
  • Surówka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, pestki słonecznika).
  • Kompot owocowy.

Piątek

  • Zupa grochowa, pieczywo mieszane.
  • Ryba w ziołach, ziemniaki.
  • Kapusta biała z papryką i ogórkiem.
  • Kompot.
  • Owoc sezonowy.